Cibap » Cameraman opleiding….Klaar voor actie!

Cameraman opleiding….Klaar voor actie!

Jij wilt indruk maken met beeld en geluid. En met de perfecte shots. Jij en je camera zijn onafscheidelijk. Tijdens een cameraman opleiding leer je alles over audiovisuele technieken en het maken van verhalen.

Als cameraman ben je nooit zomaar aan het filmen. Je vertelt een verhaal door middel van bewegend beeld. Soms spontaan, dan weer geregisseerd. Je maakt (korte) films, documentaires, commercials of nieuwsitems. Met een creatieve inslag of heel clean en feitelijk. Als cameraman pas jij je eenvoudig aan naar de situatie waarin jij je bevindt, of naar de vraag van de opdrachtgever. Met jouw filmisch oog breng je de gebeurtenis in beeld zoals bedoeld.

Cameraman opleiding

Als cameraman hoor je natuurlijk over een aantal skills te beschikken. Die vaardigheden leer je tijdens een opleiding tot cameraman. Je kunt daarbij denken aan het bedienen van de camera, of meerdere camera’s op een set, de belichting en het geluid. En dat alles in verschillende situaties. En ook leer je meer over de montage van jouw productie. Binnen ons aanbod van creatieve opleidingen vind je de opleiding filmmaker. Een opleiding waarmee je cameraman kunt worden. Maar bijvoorbeeld ook aan de slag kunt als editor of audiovisueel vormgever.

Filmmaker

  • mbo niveau 3 opleiding
  • driejarige opleiding
  • focus op techniekbeheersing bewerken & editen

Creatieve opleiding voor toekomstige cameramannen

DĂ© creatieve vakschool is natuurlijk Cibap! Wij bieden een aantal creatieve opleidingen aan. En elk van die opleidingen daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Om je talent verder te ontwikkelen Ă©n om je klaar te maken voor jouw toekomst. Zo ook de opleiding filmmaker. Dit is niet zomaar een cameraman opleiding, maar een opleiding met een breder perspectief. Je leert zo gaandeweg waar je het meeste plezier uithaalt. Het eerste jaar is altijd een basisjaar en vanaf het tweede jaar start de verdieping. Je volgt dan de vakken die precies aansluiten op het vak dat jij wilt gaan uitoefenen na je opleiding.

Opleiding Filmmaker aan het Cibap

Met de opleiding Filmmaker leer je de perfecte videocontent maken. Een goede techniekbeheersing is daar een belangrijk onderdeel van. Daar staan we tijdens de opleiding dan ook uitgebreid bij stil. Je leert op de juiste manier opnames of geluidsregistraties maken. En natuurlijk leer je omgaan met videocamera’s en werken met bewerkingsprogramma’s.  Er is volop ruimte voor experimenteren, want daar leer je van. We combineren theorie en praktijk met elkaar. In het tweede en derde jaar loop je een half jaar stage om te ervaren hoe het is om als cameraman te werken.

En jouw creativiteit staat altijd centraal.

Lees meer over de cameraman opleiding Filmmaker

Cameraman opleiding afgerond, en dan?

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Het mooie is dat videocontent steeds belangrijker wordt en goede cameramensen onmisbaar. Je kunt werken bij een (regionale) omroep, een online platform, reclamebureau of multimediabedrijf. Maar je kunt ook als zelfstandig cameraman aan de slag en je dan laten inhuren door verschillende partijen. En ten slotte kun je natuurlijk nog kiezen voor een vervolgstudie. De keuze is aan jou!

Lees meer over onze vakschool!