Cibap » De ontwerpfabriek

De ontwerpfabriek

De Ontwerpfabriek – partners in co-creatie

Cibap werkt met het onderwijsconcept Cibap PRO, wat staat voor: praktijk-realistisch onderwijs. Dit concept komt helemaal tot uiting in de Ontwerpfabriek. Studenten en opdrachtgevers brengen wij direct in contact met elkaar. Hierdoor kunnen we opleiden vóór en mét de creatieve industrie. Van jonge creatieven tot creatieve professionals. Mensen die klaar zijn voor de dynamische sector die de creatieve industrie is. Die dynamiek pakken wij volop in de Ontwerpfabriek!

Modern vakmanschap
Binnen de Ontwerpfabriek kunnen wij nog meer de nadruk leggen op ‘modern vakmanschap’. Het uitgangspunt is een concrete businesscase uit het bedrijfsleven. Cibap-studenten gaan hier samen met hbo-studenten en vakmensen uit het werkveld mee aan de slag. Ook de opdrachtgever vervult een rol in het leerproces. Zij werken samen nieuwe ideeën uit, experimenteren met materialen en technieken en komen tot innovatieve oplossingen. Pure co-creatie! Vaak over de volle breedte van het creatieve werkveld.

Om volop te kunnen experimenteren en te komen tot de beste adviezen, beschikt de Ontwerpfabriek over verschillende faciliteiten. In het Ciblab staan apparaten en machines als een lasersnijder, 3D-printers, een cnc-frees en meer. Daarnaast staat bij Materia een permanente expositie van 500 materialen om mee te werken! Ook beschikken we over een sign- en printshop waar studenten werken aan opdrachten vanuit de praktijk. De Ontwerpfabriek is dus dé plek om op zoek te gaan naar oplossingen, te experimenteren en prototypes te ontwikkelen.