Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » mediavormgever » mediavormgever – interaction graphic design

mediavormgever – interaction graphic design

Vind jij websites vaak omslachtig en apps gebruiksonvriendelijk? Denk jij juist niet alleen aan het ‘mooie plaatje’, maar ook aan interactie, vormgeving en gebruikservaring? Kies dan voor interaction graphic design. Hier draait alles om de interactie tussen het medium én de gebruiker.

Wat leer je?

Je werkt aan grafische en interactieve producten voor web/app en andere media. Denk aan huisstijlen, logo’s, typografie, de gebruiksinterface van programma’s, magazines en websites. Bij de vormgeving denk jij altijd aan de interactie met de gebruiker/bezoeker/kijker. Zo zorg je ervoor dat de mogelijkheden die de app of website biedt optimaal worden benut! Je leert door te doen en krijgt lessen in vormgeving, techniek en storytelling.

Wat heb je nodig?
Inlevingsvermogen en interesse in vormgeving. Jij kunt je goed in een ander verplaatsen. Je bent nieuwsgierig naar de achterliggende technieken van interactieve en grafische toepassingen. Je houdt van experimenteren, hebt gevoel voor vormgeving en staat open voor samenwerking.

Waar studeer je door?
Kunstacademie, hbo Communicatie of hbo ICT-technologie (het programmeren).

Waar ga je aan de slag?
Reclamebureaus, mediabedrijven, grafische- en webdesignbureaus of je gaat zelfstandig aan de slag als grafische of interactieve vormgever.

Deel deze opleiding: