Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » mediavormgever » mediavormgever – creative technology

mediavormgever – creative technology

Heb jij een brede blik en wil jij nieuwe technieken combineren? Wil jij door middel van nieuwe technologie een verhaal vertellen, zoals met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)? Dan is Creative Technology jouw specialisatie.

Wat leer je?
Voorop gesteld: het vraagt flink wat creativiteit. Bij creative technology kijk je immers in een nieuwe dimensie. Een nieuw speelveld. Zowel bij VR als AR. Aan jou om die ruimte te benutten. Wat stop jij bij AR bijvoorbeeld in die extra laag die je over de werkelijkheid kunt leggen? Puur informatie? Of ook entertainment? Wil je onderwijzen? Of mensen ondersteunen? Bijvoorbeeld bij de aankoop van meubels of bij de installatie van nieuwe apparatuur. Hoe presenteer je dat?
Samen met andere studenten ga je op ontdekkingstocht. Aan de hand van concrete praktijkopdrachten! Zo kun je concepten uitdenken, mogelijkheden onderzoeken en vast en zeker tot nieuwe ideeën komen.

Wat heb je nodig?

Creativiteit is al genoemd. Maar creative technology heeft natuurlijk alles te maken met technologieën. Daar heb je vast en zeker ook een zekere fascinatie voor. Voortdurend volg je de nieuwste ontwikkelingen. Daarbij leg je graag verbanden met andere disciplines uit de creatieve industrie. Dat maakt jou tot een creatieve techneut met altijd die ene drive: met de juiste vormgeving aanzetten tot interactie.

Waar studeer je door?

Hbo ICT-Technologie, Filmacademie of Kunstacademie.

Waar ga je aan de slag?
Als ontwerper werk je vooral bij mediabedrijven, gamebedrijven of je gaat zelfstandig aan de slag.

Deel deze opleiding: