Cibap » vakschool voor verbeelding » creatieve opleidingen » Basiscursus meubel- en houtbewerking

Basiscursus meubel- en houtbewerking

Twee docenten (Drenthe College/Cibap) verzorgen de cursus meubelmaken en houtbewerking in de werkplaats van het Cibap. De cursus heeft een hele praktische inslag, zo wordt onder andere dieper ingegaan op vragen als: Welk gereedschap kan ik waarvoor gebruiken en waarom? Welke materialen hebben welke eigenschappen en waar kan ik ze wel of niet toepassen, welke verbindingen pas ik waar toe en geven we tips en tricks voor problemen die iedereen ervaart bij het maken van een meubel. U leert in 6 avonden de eerste beginselen van het meubel maken.

Programmaonderdelen
Iedere avond start met een gezamenlijk koffierondje om te bespreken wat er gedaan gaat worden en waar op gelet moet worden. Iedereen kan in zijn/haar eigen tempo de cursus doorlopen en er is steeds ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de koffiepauze wordt in het kort wat theorie gegeven over bijvoorbeeld materialen, gereedschappen, verbindingen, afwerkingsmethodes enz. Deze theorie heeft verbinding met de praktijk van die avond of geeft antwoord op specifieke vragen van de cursisten.
In de praktijk wordt gewerkt aan kleine werkstukken waar vaardigheden als meten/afschrijven, zagen, steken, hakken en schaven aangebracht worden.
Aan het einde van de cursus heeft iedere cursist een aantal kleine werkstukken en een schat aan vaardigheden om mee naar huis te nemen.

Groepsgrootte: maximaal 10 studenten onder leiding van 2 docenten

Lesavond/-tijd
: 6 (maandag)avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur

Data: najaar 2019/voorjaar 2020 (exacte data nog niet bekend)

Locatie: Cibap vakschool voor verbeelding, Nijverheidstraat 11, 8031 DZ Zwolle

Prijs: € 295, – inclusief materiaal/catering (prijswijziging voorbehouden)

Meer informatie?
Voor meer informatie over de cursus, kunt u contact opnemen met de heer T.Scholten (06-17752616) of mail naar t.scholten@drenthecollege.nl

Belangstelling?
Op dit moment zit onze cursus al vol voor 2019 en 2020. Het is op dit moment daarom niet mogelijk om je aan te melden.

Deel dit via je sociale netwerk.