Cibap » vakschool voor vormgeving » het eerste jaar

het eerste jaar

Welke opleiding je ook kiest op het Cibap, creativiteit is de basis voor alle opleidingen. In het eerste jaar besteden we veel aandacht aan je creatieve ontwikkeling. Naast creativiteit stellen wij een nog aantal kerncompetenties centraal: ondernemendheid, omgevingsbewustzijn, vakmanschap en communicatie. Omdat deze vaardigheden voor al onze opleidingen gelden, start je op het Cibap met het basisjaar, waarin je gaat werken aan deze vaardigheden. Je legt dus de basis voor de rest van je studie op het Cibap.

Bij je aanmelding geef je aan waar vooral jouw interesse ligt, maar in het eerste jaar heb je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende vakgebieden. Je komt samen met studenten van de verschillende richtingen in een klas, zodat je kunt ontdekken wat precies de opleidingen inhouden.

Naast het leren van de kerncompetenties ga je aan de slag met projecten. Tijdens de projecten komen de verschillende manieren van ontwerpen/vormgeven aan bod. Zo vindt iedereen een rol die bij hem/haar past. Je kunt bijvoorbeeld de ene keer de rol van mediavormgever vervullen tijdens een project en de andere keer de rol van ruimtelijk vormgever.

Hoe verder je komt in het eerste jaar, hoe duidelijker het dus wordt voor jou! Na het eerste jaar ga je je steeds meer specialiseren in de richting waarvoor je hebt gekozen.