Cibap » Winter in Transit

Winter in Transit

Exposities, evenementen en open werkateliers in voormalig politiekantoor Luttekestraat

De komende wintermaanden staat Transit, het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat, bol van de activiteiten. Op vrijdag 23 november wordt de winter in het creatieve verzamelpand afgetrapt met het evenement ‘Bring your own beamer’. Vanaf die dag is er bovendien een FUNDATIEfusion te zien met een werk van kunstenaar Elise van der Linden.


Bring your own Beamer
Voor het evenement ‘Bring your own Beamer’ worden vormgevers/videokunstenaars uitgenodigd en uitgedaagd om hun werk te laten zien. Een ‘one-night-exhibition’; op vrijdag 23 november kunnen tussen 18.00 en 23.00 uur alle muren, plafonds, vloeren, doeken en hoeken gebruikt worden om op te projecteren. ‘ Neem je eigen beamer mee en projecteer!’
Museum de Fundatie de Fundatie toont er vanaf diezelfde dag een videowerk uit eigen collectie van kunstenaar Elise van der Linden. Zij maakte eerder video installaties voor ondermeer Lowlands en realiseerde in 2017 met de Fundatie een pop up museum voor theaterfestival de Parade.

ArtEZ master interior Design & Cibap Graduates
Naast de FUNDATIEfusion zijn er in de wintermaanden in Transit wisselende exposities te zien. Vanaf 7 december tonen studenten van de Master Interior Design van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten er hun werk. Vanaf 23 januari is er eindwerk van Cibap studenten te zien die in diezelfde maand hun diploma behaalden.

Transit

Tot eind februari 2019 stelt het Cibap het voormalig politiekantoor samen met een aantal partners open voor publiek en gebruikt het als etalage van de creatieve sector en als ontmoetingsplek voor creatieve professionals. Naast de ‘Made by winkel’ op de begane grond- waarin producten van studenten, docenten en alumni worden verkocht- en de wisselende exposities op de begane grond zijn er in ‘Transit’ diverse werkruimtes voor creatieve professionals en studenten.

Deel dit via je sociale netwerk.