Cibap » voor woonbeurzen in Brabant en Duitsland mocht ik onze stand opbouwen en inrichten

voor woonbeurzen in Brabant en Duitsland mocht ik onze stand opbouwen en inrichten

Ruimtelijk Vormgever student Lynn van Zweden liep stage bij Arocca, een bedrijf dat stijlvolle meubels ontwerpt. Deze meubels zijn te bewonderen in de showroom van 3000 m2 in Apeldoorn en op beurzen over de hele wereld. Deze stage heeft mij echt inzicht gegeven in smaak en stijl 

  • Student Lynn van Zweden
  • Stage Arocca
opleiding(en)

Ik doe veel inspiratie op als onze creative designer producten ontwerpt. Ik mag er mijn eigen draai aan geven. Zo was ik bijvoorbeeld een keer aan het schetsen. Collega’s vonden dat zo gaaf en gaven mij de tip om dit in rotan uit te voeren. En zo maakte ik een ronde rotan lounche chair’, vertelt Lynn trots.  

De meubels worden in 5 fabrieken in Azië gemaakt, onder het meubelmerk Asiades. Elke fabriek heeft zijn eigen productielijn of producttype. In Azië zijn de productiemogelijkheden veel groter dan in Nederland, legt Lynn uit. Ze zijn daar gespecialiseerd in veel verschillende materialen als leer, goud, rotan, hout en allerlei stofferingen. Dat internationale aspect spreekt mij aan. Je leert verder kijken dan alleen Nederland.  

Ontwerpen, opbouwen en inrichten 

De meubels zijn te bewonderen op woonbeurzen over de hele wereld zoals in Duitsland, Frankrijk, Shanghai, Jakarta en ook in Nederland. Voor een beurs in de Brabanthallen mocht ik onze stand inrichten aan de hand van de plattegrond die mijn stagebegeleider had gemaakt, vertelt Lynn enthousiastLast minute kregen we een grotere stand van maar liefst 8 x 4 meter. Ik mocht het ontwerp aanpassen in de computer en de stand op de beurs zelf opbouwen en afstijlen. Ook heb ik onze stand op de meubelbeurs in Bad Salzuflen in Duitsland helpen opbouwen en inrichten Supermooie ervaringen! 

Plannen en prioriteiten stellen, dat was voor mij echt een wijze les. Anders word je helemaal gek in je hoofd. 

Op school had ik gelukkig al veel geleerd over materialenleer, het maken van moodboards en de techniek voor showroom opbouw. Dat kwam hier goed van pas. Wat ik vooral geleerd heb op mijn stage is de hoofdregel plannen en prioriteiten stellen. Dat was voor mij echt een wijze les. Als ik teveel op mijn bordje had, dan moest ik vragen Wat vind jij het belangrijkste dat nu eerst af moet. Anders word je helemaal gek in je hoofd en krijg je niks af.  

als je kiest voor Ruimtelijk Vormgever 

Als je kiest voor de opleiding Ruimtelijk Vormgever dan ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen qua vormgeving, legt Lynn uit. Als je op de fiets zit, bijvoorbeeld, kijk dan om je heen wat je leuk vindt. Er zit bijvoorbeeld werk achter die reclame die je tegenkomt. Je hebt er feeling mee. Het kost je geen moeite. Het is als ademen. Klinkt wel zweverig hè, zegt Lynn, maar zo bedoel ik het niet. Na het Cibap wil ze verder studeren. Ik wil nog veel meer leren. En later…., dan zie ik mij wel werken bij Arocca.