Cibap » Studenten maken ‘The mind of technology’ voor het Regio Zwolle Congres

Studenten maken ‘The mind of technology’ voor het Regio Zwolle Congres

Maak een award voor de ondernemer van het jaar en de starter van het jaar. De winnaars worden bekend gemaakt op het Regio Zwolle Congres op 13 december in theater De Spiegel. Deze uitdagende opdracht kreeg een groep van vijf fase 4 studenten van Regio Zwolle Congres / Stichting Metropool.

Het thema van het congres is technologisering als kans. De studenten zijn vrij in het maken van het ontwerp. Na onderzoek over wat het Regio Zwolle congres precies inhoudt en onderzoek naar de doelgroep maakten de studenten eerst 4 prototypes. De organisatie koos er 1 uit. De studenten gaven het de naam “The mind of technology”.

 

 

the mind of technology

Studenten van verschillende opleidingen werkten samen aan dit project onder de naam Cibap in Company. De award is een glazen hoofd dat de ondernemer symboliseert. In het hoofd zijn electroden van een moederbord te zien die de hersenen vormen. De gedachte hierachter is dat de mens door middel van het gebruik van het brein en de juiste technologie kan worden tot een uitstekende ondernemer. De award is helemaal handgemaakt door de studenten. Hierbij maakten zij gebruik van verschillende vaardigheden, technieken, materialen en apparatuur.

 

ieder z'n specialiteit

Ilse Arkema (opleiding specialist schilder) heeft het hoofd uit glas gesneden, gezandstraald. De elektroden op het hoofd maakte ze in de huisstijlkleuren van het congres: blauw en oranje. Daarna ging het hoofd in de oven. Een spannend proces. Hoe verhouden de kleuren zich tot elkaar in de hete oven?

Noah Kroon (opleiding Creatief Vakman) maakte het vierkante houten blok waar het hoofd opstaat. In het blok is lood verwerkt om de award te verzwaren.

Izla Malki (opleiding specialist schilder) schilderde het houten blok in een sjieke donkerblauwe kleur dat de award een zakelijke uitstraling geeft. Zij werkte het af met zijdeglans.

Eros Risiglione (opleiding Ruimtelijk Vormgever) bedacht het ontwerp en Judith Bosch (opleiding Mediavormgever) filmde het gehele proces. Ook maakt zij het filmpje dat wordt getoond tijdens het Regio Zwolle Congres bij de uitreiking van de award.

een leuk en leerzaam proces

“We zijn tevreden over het proces. Soms waren er tegenslagen waardoor iets niet lukte, maar dat hebben we als team gezamenlijk opgelost. Het was een leuk en leerzaam proces. We zijn zeer trots op het resultaat!”, aldus de studenten.

Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur vindt de award echt prachtig geworden: “Vakmanschap, creativiteit, teamwork en doorzettingsvermogen: vijf creatieve professionals zijn weer een leerervaring rijker: trots!”