Cibap » passie voor film en fotografie

passie voor film en fotografie

Oud-Cibap student Wisse de Lange startte al tijdens zijn studie op het Cibap zijn eigen onderneming, genaamd Cinemore. Inmiddels heeft hij een mooie klantenkring opgebouwd en verdient hij zijn brood als zelfstandig ondernemer. Wisse helpt zijn klanten om vanuit zijn passie voor film en fotografie hun boodschap te vertalen naar een origineel, vernieuwend en krachtig visueel verhaal.

  • (Oud) student Wisse de Lange
opleiding(en)

mensen helpen hun boodschap de wereld in te brengen

“Het mooie aan het vak van mediavormgever is dat ik mensen help hun boodschap de wereld in te brengen. Dat inspireert mij. Dat vind ik fantastisch om te doen. Zo maak ik promotie en evenementenvideo’s, shortfilms en korte documentaires. Voor het Zaans museum maakte ik bijvoorbeeld een promotiefilm met verhalen van inwoners van Zaanstad die bijzondere dingen in hun leven hebben meegemaakt. En voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum maakte ik in samenwerking met YouTube en Samsung promotiemateriaal voor een tentoonstelling over YouTube.

Gemaakt door Wisse de Lange – Cinemore

zelfstandig ondernemer worden

“Ik kan het iedereen aanraden om zelfstandig ondernemer te worden” vertelt Wisse. “Het vereist alleen wel heel veel zelfdiscipline. Je moet overal zelf op af gaan. Niemand die je aanspoort om aan het werk te gaan. Je moet zelf een klantenkring opbouwen. De eerste jaren verdien je niet veel. Het is pittig, maar je leert er veel van. Geef niet snel op! Het is het allemaal waard geweest. Ik heb invloed door mooie dingen te creëren die voor anderen van waarde zijn. Dat is voor mij doorslaggevend.”

niveau 2, niveau 4, zelfstandig ondernemer

Na de middelbare school volgde Wisse eerst de niveau 2 opleiding Medewerker Vormgeving. Vervolgens volgde hij de opleiding Mediavormgever op niveau 4 op het Cibap. “Als je gemotiveerd bent, initiatief neemt en niet snel opgeeft, dan kom je heel ver!” aldus Wisse.


Gemaakt door Wisse de Lange – afstudeerwerk

gerelateerde opleiding(en)