Cibap » Ontwerp een product naar wens van de klant

Ontwerp een product naar wens van de klant

Milan Scholma en Robin Werkman studeren Media Vormgever, richting Animatie en Audiovisuele Vormgeving in fase 4. Ontwerp een product naar wens van de klant; dat is de opdracht die ze meekregen. Ondernemer Hans de Haas van JuDa Fashion heeft hen voor deze opdracht benaderd. Juda Fashion is een ondergoedmerk gericht op sport. Milan en Robin waren vrij in het bedenken van een thema en ontwerpvorm voor dit project. Ze kozen ervoor om hun idee te filmen. Ze zijn een groep van 5 personen, Femmy, Mirella en Rianne maken een grafisch product, Robin en Milan een audiovisueel product.

  • studenten Milan Scholma en Robin Werkma
  • opdrachtgever JuDa Fashion
opleiding(en)
Start
Start

Start

Brainstormen
Brainstormen

Brainstormen

Milan en Robin gingen eerst aan de slag met schetsen en brainstormen. Dit presenteerden ze aan JuDa Fashion. Ze richten zich echt op sport, waarbij vooral het medium ‘voor echte sporters’ belangrijk is. Zo kozen ze niet voor tv, maar voor social media.

Concept
Concept

Concept

Snel gezegd zorgt de onderbroek van JuDa Fashion ervoor dat je sportiever wordt, waardoor je er beter uit gaat zien. Met dit concept in hun achterhoofd kwamen ze op het idee om sporten uit te beelden voor hun commercial. Alles wat met sport te maken heeft, wordt niet op beeld geshowd. Op deze manier is alleen de sporthouding te zien. Hiermee willen Milan en Robin de luchtigheid, het comfort en de sportiviteit van de onderbroek naar voren laten komen.

Filmproductie
Filmproductie

Filmproductie

JuDa Fashion regelde een sportief model voor de commercial. Tijdens het filmen gebruikten ze attributen zoals een zadel, bokshandschoenen, racehelm, zodat de link met sport nog wel gelegd wordt.

Eindresultaat
Eindresultaat

Eindresultaat

Milan en Robin zijn heel dichtbij het originele concept gebleven. Ze wilden de ervaring creëren alsof je live aanwezig bent bij een sportwedstrijd. Dit hebben ze gedaan door het geluid van alle kanten te laten komen, zodat je deze beleving krijgt.