Cibap » ‘Net even anders’

‘Net even anders’

Bodine Hekkert zit in fase 4 van de opleiding Ruimtelijk Vormgever. Ze loopt stage bij Perspekt Studio’s in Haarlem. Dit bedrijf ontwerpt en bouwt tentoonstellingen voor musea, bezoekerscentra en bedrijfsleven. Bodine werkte bijvoorbeeld mee aan de inrichting van COMM, museum voor communicatie, in Den Haag.

  • student Bodine Hekkert
  • stagebedrijf Perspekt Studio’s
opleiding(en)

‘Net even anders’

“Ik had nooit gedacht dat ik de museumbranche leuk zou vinden. Bij Perspekt zie ik dat musea niet saai hoeven zijn. Hier denken ze ‘net even anders’. De inrichting en de beleving van het COMM museum is hiervan een goed voorbeeld. We ontwierpen toffe communicatiespellen en interactieve games. En we bedachten de hele inrichting van het vier verdiepingen hoge gebouw. Met name jongeren worden verrast door de events, en de schitterende collectie die het museum biedt.

Meegaan naar klanten om te kijken hoe het in het echte leven gaat, vind ik geweldig.

Klantenbezoek is geweldig

Meegaan naar klanten om te kijken hoe het in het echte leven gaat, dat is wat Bodine geweldig vindt. “Ik mocht meedoen aan een brainstorm op locatie, meedenken over het concept en ik maakte een ontwerp in het computerprogramma Vectorworks. Voor het stoommuseum in Medemblik maakte ik aan de hand van het bezoek moodboarden voor de inrichting en bedacht ik een route voor in het museum. Mijn directeur presenteerde het gehele concept aan de klant door middel van een presentatie die ik voor haar maakte.”

Aankleding evenementen, standbouw en winkelinrichting

“Op het Cibap leerde ik al hoe je een project moet aanpakken. Je doorloopt eerst een aantal fases van brainstormen, schetsen en ontwerpen. Dat kwam in mijn stage goed van pas! De opleiding Ruimtelijk Vormgever is heel breed. Je leert veel over de aankleding van evenementen, standbouw en winkelinrichting. Die combinatie vind ik heel leuk.”

Gevoel voor inrichting

“Als je er over nadenkt om deze opleiding te gaan doen, dan heb je van nature al gevoel voor het inrichten van ruimtes, vertelt Bodine. Als je bijvoorbeeld een kamer binnenkomt, dan krijg je al een idee hoe je de inrichting gaat aanpakken. Hoe je dat uitwerkt en waar je op moet letten, leer je op het Cibap.” Na het Cibap wil Bodine doorstuderen. Waarschijnlijk wordt het de opleiding Communicatie en Multimedia design.

gerelateerde opleiding(en)