Cibap » leren door te doen

leren door te doen

Roos is fase 2-student Creatief Vakman en heeft als specialisatie Hout & Design. En dat komt goed van pas tijdens haar stage bij Timber Boards. Timber Boards maakt longboards van bamboe voor over de hele wereld. Roos woont zelfs op kamers in Leeuwarden, waar Timber Boards is gevestigd. En als enige zowel stagiaire als vrouw binnen het bedrijf is dat een complete ervaring.

  • Student Roos van Belle
  • Stage Timberboards
opleiding(en)

Van bamboeplaat tot longboard

Roos werkt mee aan het hele productieproces van de longboards. “En dat vind ik ontzettend gaaf om te doen! Wanneer de bamboeplaten binnenkomen, zaag ik deze op maat. Mijn collega voorziet het board van de gewenste print. Ik boor gaten voor de trucks(constructie bij de wielen) en schuur vervolgens de plank. Ten slotte zet ik het board in elkaar en kan Timber Boards deze sturen naar de klant.” En dat vindt Roos het leukste: het uiteindelijke resultaat en zien waar het longboard terechtkomt.

Wanneer ik iets wil, blijf ik het proberen. Lukt het niet, dan verzin ik een manier om het wel te laten lukken.”

Niet opgeven

Timber Boards maakt alles met de hand. Door vooral te doen en te proberen kan Roos aan steeds meer onderdelen van het productieproces werken. “Als het goed gaat, gaan we een stapje verder. En hierbij fouten maken mag natuurlijk, want veel gaat ook gewoon goed”, aldus haar stagebegeleider Tim. Tijdens haar stage merkt Roos dat wanneer ze iets wil, ze het moet blijven proberen. “Lukt het niet, dan verzin ik een manier om het wel te laten lukken.”

Zelfstandig ondernemen

Het duurt nog een aantal jaar voordat Roos haar studie Creatief Vakman afrondt, maar toekomstplannen heeft ze al wel. “Ik wil na mijn studie graag gaan reizen. Het lijkt me leuk om na het reizen iets te beginnen voor mezelf. Ik werk met veel plezier aan het maken van longboards, maar bijvoorbeeld meubels maken heeft ook mijn interesse.”

Roos heeft een video gemaakt van haar stage bij Timber Boards