Cibap » internationaal vliegen voor projecten

internationaal vliegen voor projecten

Fase 4-student Floris volgt de opleiding Ruimtelijk Vormgever aan het Cibap. Floris houdt van een uitdaging en ging daarom aan de slag bij interieurbedrijf Eric Kuster. Eric Kuster is internationaal interieurontwerper en een bekende naam binnen de interieurbranche. “De stijl van Eric Kuster kun je beschrijven als extreem luxe; hier houd ik zelf ook erg van.”

  • Student Floris de Klerk
  • Stage Eric Kuster
opleiding(en)

Showroom en villa in één

De showroom van het interieurbedrijf bevindt zich in een villa. “Alles moet strak en perfect zijn. Klanten worden hier ontvangen en kunnen inspiratie opdoen voor hun interieur. Vervolgens gaan zij in gesprek met Eric Kuster.” Floris beheert de telefoon, checkt offertes, ontvangt klanten en zorgt ervoor dat alle ruimtes er netjes uitzien. Daarnaast werkt hij op locaties om ruimtes in te richten, na ontwerp van Eric Kuster.

”En dat is het leukste: stylen wat de klant als visie heeft.”

Keihard doorwerken

“Voor een internationaal project vlieg ik naar de locatie met een of meerdere designers van Eric Kuster. Deze locatie is bijvoorbeeld een appartement, maar het kan ook een restaurant, winkel of villa zijn. Samen zorgen we ervoor dat de ruimte wordt gestyled zoals de klant het wilt. En dat is het leukste: stylen wat de klant als visie heeft.” Floris vindt het zeer speciaal om aan zulke internationale projecten mee te mogen werken. “Het vergt wel energie om op locatie veel te sjouwen, maar de waardering is er zeker.”

Zelfstandig en gestructureerd

Floris komt uit een ondernemingsfamilie en zou later graag zijn eigen interieurbedrijf willen starten. “Maar voordat je een bedrijf start, moet je eerst genoeg ervaring op hebben gedaan. Zo weet je of je écht van start kan.” Georganiseerd, zelfstandig maar ook optimistisch is Floris absoluut. “Ik hoop dat ik ooit hét droominterieur van een klant kan maken. Waanzinnig om dat voor elkaar te krijgen.”