Cibap » Interieurs ontwerpen op Malta 

Interieurs ontwerpen op Malta 

Merel van Benthem volgt de opleiding Ruimtelijk Vormgever en zit in fase 3. Omdat zij naast haar opleiding, het excellentietraject Visual Communication is gaan volgen, was het verplicht om een internationale stage te gaan lopen. Dit was altijd al een droom van Merel, dus nu had ze een goede reden om dit daadwerkelijk te gaan doen. Ze liep het afgelopen half jaar stage bij Loft in Naxxar, Malta.

  • Student Merel van Benthem
  • Internationale stage Loft, Naxxar op Malta
opleiding(en)

Engelstalig 

Merel wilde haar stage lopen in een Engelstalig of goed Engelstalig sprekend land, dus oriënteerde ze zich vooraf waar dat zou kunnen. “Ik bekeek verschillende opties en kwam toen in Malta uit. Ik ben op zoek gegaan naar bedrijven die me interesseerden en zo kwam ik terecht bij Loft, een interieurzaak die zowel meubels en accessoires verkoopt, maar ook interieuradviezen maakt voor klanten. Dit sprak me enorm aan en na telefonisch contact, mocht ik daar komen stagelopen.”   

Lid van het designteam 

De communicatie tussen mijn stagebegeleider en mij verliep heel goed. Ik draaide mee in het designteam van Loft. Hier mocht ik ontwerpen, werktekeningen en lay-outs maken. Tijdens mijn stage mocht ik zelfs aan de slag met een appartementencomplex van 4 verdiepingen. Alle meubels en kleuren waren al bepaald, maar ik heb het hele complex in 3d mogen maken. Dit was supergaaf om te doen!”  

Erg leerzaam 

“Ik werkte samen met ontzettend getalenteerde mensen en heb daardoor veel geleerd. Ik leerde hoe je dingen moet meten, hoe je goede plattegronden, werktekeningen en Visuals maakt. Daarnaast heb ik door de stage in het buitenland veel over mezelf geleerd. Ik ben een stuk zelfstandiger en ik denk ook wel volwassener geworden.”  

gerelateerde opleiding(en)