Cibap » Informatie over het Corona virus in relatie tot studiejaar 2020/2021

Informatie over het Corona virus in relatie tot studiejaar 2020/2021

Veel gestelde vragen

 

Vanaf maandag 15 maart zijn we overgestapt van scenario 2 naar scenario 3 waarbij iedereen één of twee dagen per week naar het Cibap mag komen.

Verder geldt:

  • Vakken die vanwege gebruik van specifiek apparatuur aanwezigheid op school vereisen, worden op school gevolgd. De betreffende studenten zijn hierover geïnformeerd en mogen naar school komen voor aangewezen blokken praktijklessen.
  • De lessen die tot nu toe op school plaatsvonden, maar geen gebruik van specifieke apparatuur die op school aanwezig is vereisen, geven we nu online via Cibap Home.

We bieden onze studenten en medewerkers een 1,5 meter onderwijsomgeving en nemen passende hygiëne en schoonmaakmaatregelen. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk les gegeven via Cibap Home en vanuit huis gewerkt.

We hebben hygiënische maatregelen, volgens de RIVM richtlijnen, getroffen om onze studenten en medewerkers veilig te kunnen ontvangen:

– Schud geen handen;
– Was je handen regelmatig;
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
– Gebruik papieren zakdoekjes;
– Gooi het papieren zakdoekje na 1x gebruikt te hebben weg;
– Draag een mondkapje overal in de school wanneer je niet in een lokaal, werkruimte of restaurant zit.
– Houd 1,5 meter afstand.

De studenten die vanaf semester twee op stage gaan ontvangen ook per mail bericht over de stappen die zij moeten ondernemen als ze nog een stageplek moeten zoeken.Wanneer er al een stageplek was gevonden en het bedrijf geeft aan dat het niet door kan gaan moeten studenten zich melden bij hun BPV-begeleider.

Studenten worden geïnformeerd over de ontwikkelingen via hun teammanagers, deze berichtgeving wordt ook op het studentenintranet geplaatst. Ouders/verzorgers van studenten worden via mailings op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen. Hierin verwijzen wij steeds naar deze pagina, deze wordt voortdurend geactualiseerd. In het geval van een besmetting van een student (op school of stage) communiceren wij in nauw overleg met GGD gericht met direct betrokkenen. Bijvoorbeeld klas en betrokken docenten. Ook deze communicatie verloopt vanuit de teammanager. Medewerkers van het Cibap worden middels diverse kanalen op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

De intakegesprekken vinden online plaats via Microsoft Teams. Twee weken van te voren wordt de uitnodiging met daarbij een duidelijke instructie verstuurd. Hierover houden we iedereen op de hoogte per mail, dus houd deze goed in de gaten.

De meeste relevante en actuele informatie over algemene vragen aangaande het coronavirus vind je op deze websites:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.nederlandwereldwijd.nl/

(Reisadviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken)

Deel dit via je sociale netwerk.