Cibap » Ik doe nu echt waar ik vroeger van droomde

Ik doe nu echt waar ik vroeger van droomde

Floor Hertog heeft een eigen atelier en werkt 3 dagen in de week bij schildersbedrijf Mevrouw Schutte & dochters. Floor is oud-student van het Cibap. In 2013 behaalde ze haar diploma Specialist schilder. Na het Cibap studeerde ze door bij Artez. Daar behaalde ze in 2017 haar diploma Illustration Design.

  • Oud-student Floor Hertog
  • Werkt als: zelfstandige in haar eigen atelier en in dienst bij schildersbedrijf Mevrouw Schutte & dochters
opleiding(en)

Floor specialiseerde zich in diverse schilder- en tekentechnieken, verfsoorten en stijlen. Als zelfstandig ondernemer voert ze veel opdrachten uit voor klanten. Zo maakte ze in een verzorgingshuis beleefplekken voor ouderen. “Door middel van levensgrote muurschilderingen in de stijl van de jaren 50, kunnen ouderen herinneringen ophalen zodat hun belevingswereld mooier en dragelijker wordt”, vertelt Floor.

De afwisseling is fantastisch

Bij schildersbedrijf mevrouw Schutte & dochters is Floor huisschilder en verzorgt ze het binnen- en buitenwerk. “De afwisseling met het werk in mijn atelier is fantastisch”, vertelt Floor enthousiast. In het atelier werk ik veel alleen en ben ik bezig met ‘priegelwerk’. Bij mevrouw Schutte & dochters werk ik in teamverband en sta ik regelmatig op een steiger te schilderen.”

Ook voert Floor restauratiewerk uit voor het bedrijf Art-decor van restaurator Randolph Algera. Ze restaureert orgels, en rouwborden met familiewapens van mensen van adel die in kerken hangen. “Ik vind het belangrijk dat historische schatten en monumenten bewaard blijven voor Nederland.”

Van mbo naar hbo

Ik doe nu echt waar ik vroeger van droomde. En dat kan door de beide opleidingen die ik volgde. Bij het Cibap heb ik veel geleerd van mijn stages. Ook leerde ik initiatief te nemen en vanuit de klant te denken. Op het hbo heb ik mijzelf verder ontwikkeld. Hier stond ikzelf meer centraal. Wat vind ik belangrijk? Ik leerde mijzelf te presenteren als product. De combinatie van beide opleidingen was voor mij heel goed” legt Floor uit.

“Het vakgebied van Specialist schilder is heel breed. Ontdek hierin je eigen kwaliteiten. Dan is het een prachtig vak.”