Cibap » het geeft een kick om een auto te beplakken met je eigen ontwerp

het geeft een kick om een auto te beplakken met je eigen ontwerp

Eline volgt de opleiding visueel deSigner en zit in fase 3. Toen Eline op de middelbare school zat, dacht ze dat ze Mediavormgever wilde worden. Zo begon ze ook aan het Cibap. Totdat ze ontdekte dat een carrière als visueel deSigner veel beter bij haar past. ‘Concept denken is niet mijn sterkste punt, ik houd erg van de uitvoering van projecten. Daarom past de niveau 3 opleiding visueel deSigner beter bij mij’. Bij haar stageadres ReggeSign Reclame in Rijssen zit ze helemaal op haar plek. ReggeSign verzorgt allerlei reclame-uitingen: van borden tot T-shirts en van auto’s tot vlaggen.

  • Student Eline Westhuis
  • Stage Reggesign Reclame
opleiding(en)

iedere dag is anders

Eline krijgt veel vrijheid op haar stage. ’s Ochtends kijkt ze in de werkplanner welke opdrachten er klaarliggen. ‘De ene keer maak ik eerst een ontwerpvoorstel voor de klant. De andere keer is het ontwerp al klaar en kan ik meteen de plotter aanzetten.’ Een plotter is een gespecialiseerde printer die grote ontwerpen kan afdrukken.

carwrappen

‘Het leukste aan mijn stage vind ik het plakken, met als favoriet het carwrappen.’ ReggeSign heeft particulieren als klant die bijvoorbeeld het dak van hun auto beplakt willen hebben met folie, maar ook bedrijven die hun bedrijfsbussen willen hebben voorzien van reclame.

Eline: ‘Het geeft echt een kick als je een lege auto binnen ziet komen en je deze beplakt met je eigen ontwerp. Vervolgens zie je de klant weer blij wegrijden, dat is gewoon gaaf.’ Eline werkt heel precies en zorgt ervoor dat het folie perfect op het object zit.

trots op haar ontwikkeling

Het meest trost is Eline op de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt. Ik begon met kleine opdrachten en nu mag ik gewoon zelf auto’s wrappen.’ Hoe Eline straks haar werk voor zich ziet? Eerst werken bij een bedrijf en wie weet later wel als ZZP’er Allround Signmaker: samen met een vriendin een eigen Signbureau runnen.

gerelateerde opleiding(en)