Cibap » grote toffe presentaties maken vind ik het leukst

grote toffe presentaties maken vind ik het leukst

Marloes Nijenhuis, tweedejaars student Ruimtelijk Vormgever loopt stage bij Intratuin in haar woonplaats Apeldoorn. Naast planten vind je bij Intratuin ook volop inspiratie voor je interieur, tuin, terras en dit altijd passend in het seizoen.

“Ik kwam al jaren met kerst bij Intratuin” vertelt Marloes. Dan zei ik tegen mijn moeder: wat zou het gaaf zijn als ik een keer mag meehelpen met het opbouwen van de kerstshow.” Niet wetende dat dit echt zou gaan gebeuren….

  • Student Marloes Nijenhuis
  • Stage Intratuin Apeldoorn
opleiding(en)

Beste kerstshow van Nederland

“Eenmaal op het Cibap koos ik voor de opleiding Ruimtelijk Vormgever. Toen ik een stageadres moest zoeken, bedacht ik me geen moment en stuurde een mail naar Intratuin. Ik werd aangenomen. Het was ontzettend leuk en leerzaam om mee te mogen werken aan de opbouw van de kerstshow. We gebruikten het thema “Retro”. En toen wonnen we ook nog eens de originaliteitsprijs bij de verkiezing Beste Kerstshow van Nederland 2018! Supercool.”

“Ik mag hier veel zelf doen. Zo heb ik de lampenhoek ingericht. Eerst mocht ik mijn gang gaan. Daarna heb ik samen met mijn stagebegeleider gekeken hoe het ook op een andere manier kan. Daar leer ik veel van.  Het is fijn om samen te werken in een team. Ik heb het gevoel dat ik er echt bij hoor.”

Grote toffe presentaties

“Ik leer hier veel over styling en presentaties maken. Op het Cibap leerde ik al moodboards maken. Op een moodboard kun je een sfeer creëren. Het is eigenlijk een beeld van een concept of een idee. Dat komt mij hier goed van pas. Het leukste aan het beroep van Ruimtelijk Vormgever of stylist vind ik dan ook het neerzetten van grote toffe presentaties die je zelf hebt bedacht.”

“En dat doet ze goed” vertellen Thea Noya en Simone van Bosheide, de stage begeleiders van Marloes. “We zijn heel blij met haar”, geeft Thea aan. “Marloes ziet het werk liggen en dat is prettig. Ze is heel gemotiveerd en haar werkhouding is goed. Dat is een goede basis voor haar eerste stage.”

Op mijn plek

Voordat Marloes naar het Cibap ging, heeft ze haar Havo diploma gehaald. “Ik was op zoek naar een HBO opleiding, maar ik kon geen passende richting vinden. Mijn tante attendeerde mij op het Cibap. Tijdens het brede eerste jaar vond ik de richting die bij mij past. Ik vind het hier zo leuk. Ik voel mij echt op mijn plek.”