Cibap » een verrassende stageplek

een verrassende stageplek

Kars Timmerman, student Mediavormgever fase 3, loopt stage bij Kees Smit Tuinmeubelen. Dat is niet het eerste bedrijf waar je aan denkt bij werken als mediavormgever. Toch werken er veel afdelingen achter de schermen zoals voor de promotie en communicatie van Kees Smit Tuinmeubelen. Behalve twee Experience Stores XXL heeft Kees Smit Tuinmeubelen ook drie webshops (Nederland, België en Duitsland).

  • Student Kars Timmerman
  • Stage Kees Smit Tuinmeubelen
opleiding(en)

Ticketsysteem

Ik werk samen met de Brandmanager, Grafisch vormgever en Branding- & Communicatiemedewerker op de afdeling. Daarnaast zijn er bij Kees Smit Tuinmeubelen verschillende teams die zich bezighouden met o.a. multimedia (film, animatie en fotografie) en marketing (online, offline en omnichannel). Vanuit alle afdelingen krijg ik vormgeefklussen, dit gaat allemaal via een overzichtelijk ticketsysteem. Hier kan ik inzien wat ik allemaal moet doen en wanneer het af moet zijn. Erg prettig!

Eigen klussen

Speciaal voor bedrijven en zorginstellingen heb ik een catalogus gemaakt. Deze ligt nu als proef bij de drukker. Erg leuk om dit helemaal zelf te mogen doen! Verder maak ik veel advertenties, online banners en ander promotiemateriaal. Het is erg leuk als je de uitingen die je zelf hebt ontworpen weer tegenkomt. Bijvoorbeeld een banner op een website. Het werk is erg afwisselend. Zo moest ik kleuren van stoffen van parasols in de winkel omzetten in digitale/printkleuren. Deze digitale kleuren kunnen we dan gebruiken bij productbordjes.

Verrassend

Wat ik aan deze stage erg verrassend vind, is dat er zo’n groot team achter de schermen werkt voor de marketing en communicatie. Het is een erg jong team, wat het werk extra leuk maakt! Als vormgever moet ik me houden aan een huisstijlhandboek, maar dit vind ik ook wel prettig. Zo weet ik altijd waar ik aan toe ben.