Cibap » een ‘Urban Jungle’ kattenmand

een ‘Urban Jungle’ kattenmand

Karine Bovendeur zit in het basisjaar. Ontwerp een product voor Studio Snorhaar; dat is de opdracht die Karine kreeg. Studio Snorhaar is een designstudio voor katten en honden. Ze kon kiezen uit de thema’s ‘Digital Dreams’ en ‘Urban Jungle’. Karine ging aan de slag met het thema ‘Urban Jungle’. Ze ging allereerst inspiratie opdoen over Urban Jungle, onder andere via Pinterest. Ze koos ervoor om zich op katten te specificeren. Karine raakte geïnspireerd door een lamp; op dit idee heeft ze haar concept verder ontwikkeld.

  • student Karine Bovendeur
opleiding(en)
een ‘Urban Jungle’ kattenmand
een ‘Urban Jungle’ kattenmand

een ‘Urban Jungle’ kattenmand

Mix van ideeën
Mix van ideeën

Mix van ideeën

Vervolgens ging Karine bepalen of ze haar product wil ophangen of neerzetten. De lamp is van ijzer, dit bracht haar op ideeën voor haar eigen product. Ook besloot ze dat ze de buitenkant van driehoekjes ging maken. Verder keek Karine naar kleuren en patronen die bij ‘Urban Jungle style’ passen; vooral groen kwam voorbij.

Proefmodel
Proefmodel

Proefmodel

Karine zette het proefmodel met rietjes in elkaar, zodat ze de lengte van de losse driehoekjes kon bepalen. Op deze manier weet ze hoe lang de ijzeren stukken moeten worden.

Aan de slag
Aan de slag

Aan de slag

Na het proefmodel kon het echte werk beginnen. Karine laste de ijzeren stukken aan elkaar. Daarna heeft ze het bord aan de onderkant van de kattenmand door middel van een blaas-effect met verf, water en zeep kleur gegeven. Ze maakte een nieuwe kussensloop voor het kussentje en verwerkte aan de boven- en onderkant van de mand een scheepstouw.

Genomineerd
Genomineerd

Genomineerd

Karine werd genomineerd voor het best ontworpen product voor Studio Snorhaar. Dit heeft ze gewonnen. Ze ging zelf naar de studio toe, waar ze haar product mocht ophangen.