Cibap » een stage vol opname uren

een stage vol opname uren

Joost Bijker is tweedejaars student en volgt de opleiding Mediavormgever, met als specialisatie motion design. Joost loopt stage bij Studio Bijlstra een klein en jong bedrijf dat zich bezig houdt met videoproducties. Ze maken documentaires, clips, promovideo’s en ze houden zich ook bezig met videomarketing.

  • Student Joost Bijker
  • Stage Studio Bijlstra
opleiding(en)

videomarketing 

Bij Studio Bijlstra houdt Joost zich vooral bezig met de videomarketing. Bedrijven kunnen bij Studio Bijlstra het abonnement ‘mijn social video’ afsluiten. Maandelijks maakt Studio Bijlstra dan een video voor deze bedrijven over het bedrijf of een gebeurtenis/event dat plaatsvindt bij het bedrijf. Joost zet zich hier volop voor in. “Ik houd mij met de kortere producties bezig tijdens mijn stage, dit vind ik erg leuk om te doen.’ 

korte producties 

Om deze kortere producties te maken gaat Joost op pad of komen opdrachtgevers langs in de studio. “In de studio maak ik korte portretjes voor bedrijven die zij weer kunnen posten. Ook ga ik wel op pad naar de bedrijven om daar opnames te doen. Zo maak ik registraties van evenementen die plaatsvinden bij het bedrijf zelf en dit kunnen zij dan weer plaatsen op hun website of social media kanalen.”

zelfstandig  

Joost maakte naast de korte video’s voor bedrijven ook een promovideo voor een bandje. “Ik vind alles wel leuk om te doen en heb niet een opdracht die daar bovenuit springt. Het is erg leuk dat ik al veel zelf kan doen op deze stage en mijn begeleider bekijkt altijd wel even het eindresultaat voordat iets naar de klant gaat.”