Cibap » duurzaam ontwerpen van pvc-materiaal

duurzaam ontwerpen van pvc-materiaal

In fase 4 werken studenten van verschillende opleidingen samen aan projecten onder de naam Cibap in Company. De studenten voeren praktijkopdrachten uit voor en met professionals uit de creatieve industrie. Begin dit schooljaar ging er een groep studenten aan de slag voor Sidijk. Sidijk ontwerpt en produceert lucht- en schuimgevulde producten voor leisure, sport en industrie. Deze producten zijn bijvoorbeeld luchtkussens, indoorspeelhallen en trampolineparken.

  • Project Cibap in Company
opleiding(en)

recyclen voor een nieuwe omgeving

Sidijk vroeg Cibapstudenten pvc-restmateriaal te hergebruiken voor de inrichting van de nieuwe werkomgeving van het bedrijf. Sidijk zoekt namelijk een duurzame oplossing voor het restmateriaal dat overblijft in het productieproces. Ze willen graag vier ruimtes voorzien van een nieuwe inrichting: de buitenruimte, kantine, kantoren en overige ruimtes.

van insteekmapjes tot wereldkaarten

Studenten gingen aan de slag met brainstormen en experimenteren. Ze bedachten zo allerlei objecten en mooie accessoires van het pvc-restmateriaal zoals wereldkaarten en vlaggetjes. Ook maakten ze praktische oplossingen als insteekmapjes. Studenten presenteerden aan Sidijk welke producten zijn ontworpen. Sidijk is zeer tevreden over het resultaat en gaat de ontwerpen gebruiken in haar werkomgeving.