Cibap » Hoe gaat Cibap om met het Coronavirus?

Hoe gaat Cibap om met het Coronavirus?

Veel gestelde vragen

De meeste Cibap-studenten hebben vanaf maandag 10 januari maximaal twee dagen per week praktijkles op school. De andere lessen worden thuis online gevolgd. In het aangepaste rooster zien studenten wanneer ze naar het Cibap kunnen. Ze zijn hiervan op 6 januari op de hoogte gebracht.

Het aantal besmettingen op Cibap is tot nu toe gelukkig meegevallen. Doordat we snel reageren voorkomen we uitbraken. Dat willen we graag zo houden en daarom zijn de volgende punten belangrijk:

  • Per 10 januari zijn alle lokalen tijdelijk ingericht op anderhalve meter, zodat er ook in de lessen onderling afstand kan worden gehouden. De anderhalve meterregel geldt nu dus binnen de hele school: gangen, restaurant en lokalen.
  • Was je handen regelmatig, ontsmet deze bij binnenkomst op school, houd zoveel mogelijk afstand en nies in je elleboog.
  • Het mondkapje moet je dragen (over neus en mond) binnen de hele school. Alleen als je zit hoef je hem niet op.
  • Voor de controle op veiligheid is de komende week alleen de hoofdingang open. Geef ook bij de deur elkaar de ruimte om veilig binnen te komen of te vertrekken.

Middels zelftesten houden we zicht op het Coronavirus. We vragen studenten en medewerkers dan ook om twee keer per week een zelftest te doen. Deze zijn kosteloos via Cibap aan te vragen. De testen worden opgestuurd naar het huisadres en per aanvraag ontvangt de student of medewerker er vier. Meer informatie over het bestellen van zelftesten vinden studenten en medewerkers op het intranet.

Om snel in te kunnen grijpen, blijven we als school zelf bron- en contactonderzoek doen voor het gedeelte dat de student of medewerker op school was. We blijven handelen volgens de normen van de GGD en het RIVM. Heb je nauw contact gehad met iemand die positief is getest op Corona? Of is jouw huisgenoot positief getest op Corona? Dan moet je in quarantaine. Dit geldt ook als je gevaccineerd of recent hersteld bent van Corona.

Studenten worden geïnformeerd over de ontwikkelingen via hun teammanagers, deze berichtgeving wordt ook op het studentenintranet geplaatst. Ouders/verzorgers van studenten worden via mailings op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen. Hierin verwijzen wij steeds naar deze pagina, deze wordt voortdurend geactualiseerd.

In het geval van een besmetting van een student (op school of stage) communiceren wij in nauw overleg met GGD gericht met direct betrokkenen. Bijvoorbeeld klas en betrokken docenten. Ook deze communicatie verloopt vanuit de teammanager. Medewerkers van het Cibap worden middels diverse kanalen op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

De intakegesprekken vinden online plaats via Microsoft Teams. Twee weken van te voren wordt de uitnodiging met daarbij een duidelijke instructie verstuurd. Hierover houden we iedereen op de hoogte per mail, dus houd deze goed in de gaten.

De meeste relevante en actuele informatie over algemene vragen aangaande het coronavirus vind je op deze websites:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.nederlandwereldwijd.nl/

(Reisadviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken)

Deel dit via je sociale netwerk.