Cibap » Hoe gaat Cibap om met het Coronavirus?

Hoe gaat Cibap om met het Coronavirus?

Veel gestelde vragen

Op dit moment zijn wij weer volledig open. Lessen vinden plaats volgens rooster.

Vanaf 25 februari vinden de grootste veranderingen plaats namelijk:

  • De mondkapjesplicht vervalt in ons gehele gebouw, wel is iedereen nog vrij om een mondkapje te dragen als je je hier veiliger bij voelt.
  • Er hoeft geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.


Alle basisregels blijven gelden:

    • Was/desinfecteer je handen regelmatig.
    • Hoest en nies in je elleboog.
    • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.
    • Zorg voor voldoende frisse lucht.


Zelftestadvies blijft

Middels zelftesten houden we zicht op het Coronavirus. We vragen studenten en medewerkers dan ook om twee keer per week een zelftest te doen. Deze zijn kosteloos via Cibap aan te vragen. De testen worden opgestuurd naar het huisadres en per aanvraag ontvangt de student of medewerker er vier. Meer informatie over het bestellen van zelftesten vinden studenten en medewerkers op het intranet.

Om snel in te kunnen grijpen, blijven we als school zelf bron- en contactonderzoek doen voor het gedeelte dat de student of medewerker op school was. We blijven handelen volgens de normen van de GGD en het RIVM. Heb je nauw contact gehad met iemand die positief is getest op Corona? Of is jouw huisgenoot positief getest op Corona? Doe dan de quarantainecheck van de overheid om te checken of je in quarantaine moet.

Studenten worden geïnformeerd over de ontwikkelingen via hun teammanagers, daarnaast wordt informatie ook op het studentenintranet geplaatst. Ouders/verzorgers van studenten worden via mailings op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen. Hierin verwijzen wij steeds naar deze pagina, deze wordt voortdurend geactualiseerd.

In het geval van een besmetting van een student (op school of stage) communiceren wij in nauw overleg met GGD gericht met direct betrokkenen. Bijvoorbeeld klas en betrokken docenten. Deze communicatie verloopt vanuit de teammanagers en Bureau Student Support. Medewerkers van het Cibap worden middels diverse kanalen op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

De meeste relevante en actuele informatie over algemene vragen aangaande het coronavirus vind je op deze websites:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.nederlandwereldwijd.nl/

(Reisadviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken)

Deel dit via je sociale netwerk.