Cibap » Concreet aan de slag met vakkundig resultaat. Dat past bij mij.

Concreet aan de slag met vakkundig resultaat. Dat past bij mij.

Anne Dasselaar is vierdejaars student Creatief Vakman en zit in de laatste fase van zijn studie. Hij loopt stage bij Van Eigen Hand in Zwolle. Een bedrijf dat keukens en kasten op maat maakt. Geheel volgens de wensen en ideeën van de klant. Maatwerk dus!

  • Student Anne Dasselaar
  • Stage Van Eigen Hand
opleiding(en)

 

Bij het ontwerpen, maken en plaatsen van een keuken komt veel kijken, vertelt Anne. Veel meer dan bij alleen meubels maken. Ik doe hier ook installatiewerk, denk na over verlichting en de plaatsing van waterleidingen. Het is veelzijdig en afwisselend. Dat vind ik leuk aan mijn werk. Van Eigen Hand is een klein bedrijf. Een groot voordeel vindt Anne. Je bent van begin tot eind betrokken bij het proces. Erna, de partner van eigenaar Gerrit Gerritsma is interieurvormgever. Zij gaat met de klant in gesprek en vertaalt de wensen en ideeën in een 3D ontwerp. Vervolgens maakt Gerrit hiervan werktekeningen en kan de daadwerkelijke keuken gemaakt worden.

Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis werken we gewoon door. Nou ja gewoon. “Via skype communiceren we met klanten en we plaatsen keukens als de mensen zelf niet thuis zijn. Verder rijden we alleen in de auto en werken we in gescheiden ruimtes om voldoende afstand te kunnen bewaren”, vertelt Anne.

Breed opgeleid als Creatief Vakman

Bij de opleiding Creatief Vakman word je breed opgeleid. Hiermee kun je veel kanten op. Je kunt zelf een stagebedrijf uitkiezen. “Ik had ook kunnen kiezen voor een stage bij een kunstenaar. Maar het werk bij Van Eigen Hand past veel beter bij mij. Je bent concreet aan het werk en ziet snel resultaat” zegt Anne voldaan.

Na de havo naar het Cibap

Na de havo koos Anne voor het Cibap. “Ik wilde graag meer praktisch bezig zijn, iets minder met mijn neus in de boeken”. Het bleek een goede keus. “Ik leer veel op het gebied van vakmanschap. De opleiding zou ik ook versneld kunnen doen. Daar heb ik niet voor gekozen omdat ik graag wilde blijven sporten en mijn bijbanen wilde aanhouden bij de bouwgroothandel en de supermarkt.” Na het Cibap wil Anne graag doorstuderen. En anders aan het werk. “Ik kan voor mijzelf beginnen want ik heb het vak ondernemen gevolgd. Of in dienstverband, misschien wel bij mijn stagebedrijf.”