Cibap » future designer days

future designer days

twee dagen over duurzaamheid en design

Op 24 en 25 april organiseren we de Future Designer Days op het Cibap. Twee dagen die in het teken staan van duurzaamheid en design. Studenten nemen deel aan een uitgebreid lezingen en workshop programma.

Bij de lezingen die we op 25 april organiseren zijn alle geïnteresseerden van harte welkom. We openen deze dag ook onze Playground, hiervoor kun je je aanmelden via onze website. Mocht je (ook) een lezing willen bijwonen deze dag, zorg er dan voor dat je op tijd aanwezig bent en meld je bij de receptie.

Onderstaand het lezingprogramma van 25 april:

In de ochtend: College Tour met Frank Satink en Jeroen de Vries

Ronde 1: 10.00 – 10.45 uur
Ronde 2: 11.00 – 11.45 uur

Frank Satink, de programmeur van Dauwpop, Zwarte Cross en andere festivals
De trend van de samenleving anno nu is de festivalisering. Frank Satink is programmeur van grote festivals zoals Dauwpop, Zwarte Cross en Metropool en winnaar IJzeren Podiumdier. Tijdens de collegetour bevragen studenten Satink  over de trends en (duurzame) uitdagingen voor festivals.

Jeroen de Vries, designer en medeoprichter wereldwijde foto expositie Coal + Ice
De klimaatveranderingen brengt Jeroen de Vries als fotograaf in beeld. De expositie Coal + Ice toont de impact van de klimaatverandering vanuit het perspectief van verschillende fotografen. Een ‘sneak preview’ van deze expositie is te zien in de Cibap Playground. Tijdens de collegetour bevragen studenten Jeroen de Vries bevragen over dit project.

Lezingen

12.45 – 13.30 uur: Joost de Smeth, creatief directeur van Strawberry Fields
Morgenland is een animatiefilm die de energietransitie glashelder uitlegt, Joost de Smeth is een van de makers van deze film. Joost de Smeth presenteert hoe je duurzaamheid kunt verwerken in je bedrijfsvisie en communicatie. ‘ Duurzaamheid is noodzakelijk, maar vooral uitdagend en inspirerend.’

13.45 – 14.30 uur: Esmé Hofman, eigenaar van Vlechtwerk
Ambachten bieden kansen voor designers. Esmé Hofman is gespecialiseerd in vlechtwerk. Ze combineert technieken van toen&nu en past dit toe op oude en nieuwe materialen. Door deze fusions ontstaat vernieuwend werk. Zo was haar werk te zien bij Boijmans en Beuningen tijdens de expositie Hand Made.

14.30 – 15.15 uur: Roosmarie Ruigrok, eigenaar Clean & Unique en betrokken bij Fashion Revolution
Een ‘next generation game changer’, dat is Roosmarie Ruigrok. Als creatief onderneemster is ze betrokken bij Fashion Revolution. Een team dat werkt aan diverse initiatieven om de mode-industrie met impact te verduurzamen.

Aansluitend aan de lezingen start om 15.45 uur het programma van de opening van de Cibap Playground.

Deel dit via je sociale netwerk.